top of page

Op ontdekking met de berggids

wandelweek

IMG_3051.jpg

"Some of the best memories are made in hiking shoes"
 

Hou jij ervan om de bergen te verkennen op een eenvoudige en actieve manier, in alle rust en vol verwondering?Dan wordt deze wandelvakantie misschien wel het hoogtepunt van de zomer.Samen met berggids Stefan, trekken we 5 dagen de bergen in.Elke dag opnieuw ontdekken en ervaren we hoe verschillend en veelomvattend het berglandschap is. “Achter elke draai staat er een ander uitzicht op je te wachten, hierdoor wil je alsmaar verder en verder”In juni kan je trouwens genieten van de ongekende wilde bloemenzee met orchideeën, Arnica, heerlijk ruikende kamille, gentiaan, en meer unieke bergbloemen. Al wandelend heb je tijd om het landschap in je op te nemen.We staan regelmatig stil om dieren te spotten, bloemen en planten te observeren of gewoon, om uit te blazen en rond te kijken.

IMG_3515.jpg

"de beste manier om een berg te beklimmen is door kleine stappen te zetten"                           Sha Wasmund

Je hoeft geen ervaring te hebben om in de bergen te wandelen. Een basisconditie is voldoende, het is vooral belangrijk dat je goesting hebt om hier aan deel te nemen. Uiteraard zal je tijdens een beklimming wel eens puffen en in het zweet komen te staan maar de beloning, eens de top bereikt,  is des te groter.We wandelen met de groep op het ritme van de traagste. Het gaat niet om het aantal kilometers of hoogtemeters. Het gaat om de emotie die je krijgt wanneer je rondom je kijkt vaak kilometers ver.En je lunch die proeft buitengewoon wanneer je deze na een beklimming met een majestueus uitzicht kan verorberen.Berggids Stefan toont je de mooiste routes in de omgeving, leert je een aantal basistechnieken aan (bvb met wandelstokken wandelen op steile stukken om meer veiligheid te ervaren) en vooral hij laat je stilstaan en genieten van de bergen zodat je je meer dan ooit verbonden voelt met de natuur.Hij kiest adembenemende routes uit en neemt je ook eens mee van het pad af. En neen, we doen geen hoogteparcours of acrobatisch vliegwerk. We wandelen, soms op smalle paadjes maar altijd in een veilig kader.

IMG_2179.jpg

Praktisch

Om het outdoor ervaren en de natuurbeleving helemaal te doorvoelen en beleven slaap je in een volledig uitgeruste canvas tent,
dit kan in groep of alleen.

Er worden dagelijks heerlijke vegetarische maaltijden voorzien. Zo kan jij je helemaal focussen op de natuur en loskomen van de dagelijkse sleur.
 
Zondag 16/6 is de  aankomstdag met buffet je vertrekt zondag 23/6 na het ontbijt. (bijboeken kan)

Bij eventuele regen zorgen we voor een aangepast programma. Op een wandeldag wandel je 5 à 7 u, we zorgen dat er voldoende variatie mogelijk is, dat je eventueel ook eens kan afhaken en op een bankje een middag van het landschap kan genieten…

De wandelweek start op maandag en eindigt op vrijdag. Zaterdag kan je op eigen houtje de omgeving verkennen of gewoon genieten van de natuur bij Rewild Project, met je vermoeide voetjes in het water bijvoorbeeld.

Wat meenemen?
goede stapschoen, wandelsokken,
zonnecrème, een hoed, pet en zonnebril,
dagrugzak, eventueel met regenhoes,
waterbidons, 2 liter per dag,
versnaperingen in doosjes, een lunchbox,
een regenjas, een trui,
eventueel wandelstokken, eventueel verrekijker,
een muts en handschoenen,
water en winddichte kledij,
kledij draag je best in laagjes


 

IMG_1909_edited.jpg
ik slaap in

bedankt voor je interesse

prijs

begeleiding door berggids 250 €

(van ma tot vrijdag)


ontbijt, lunch en diner, thee en koffie

345 €
van zaterdagavond tot en met zaterdagochtend,  zelf koken is ook een optie

logies
       * in je eigen tentje 105 €
       * met 3 in een tent, op matras, met dons, inclusief bedlinnen 150 €
       * alleen in een tent, op matras, met dons,  inclusief bedlinnen 350 €

We zijn bereikbaar met de trein, 7u vanuit Antwerpen naar het stadje.
Met de auto is het 930 km, samen in de auto is top
!

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page