top of page

wie is Stefan, die berggids?

Stefan is een sportieve, enthousiaste berggids die iedereen de bergen op een unieke manier wil laten proeven, laten ervaren. Zijn liefde voor de bergen was zo groot dat hij 2 jaar terug afscheid nam van het vlakke Antwerpen, zijn job, zijn comfortabel huis.
Wij leerden Stefan kennen als een zachte man met een enorm respect en verwondering voor de natuur en het milieu. Hij straalt rust en vertrouwen uit, en leidt de groep op een natuurlijke manier.
 

IMG_2517.jpg

reviews van wandelaars die vorig jaar mee gingen...

"De bergtocht van Stefan is een onmisbare ervaring. Stefan heeft een gigantische kennis van de fauna, flora en geologie van de Alpen. Zijn verhalen en toelichtingen zijn onvergetelijk. Ik had schrik om 8 uur te wandelen, maar mijn schrik was ongegrond. Stefan voorziet voldoende rustpauzes en zal ook geen enkel risico nemen. Op het einde van de dag hadden we nog weinig water over, en voorzag hij uit veiligheid een shortcut naar de startplek. Hij hielp me om te leren wandelen met stokken. Heel erg fijn, en magnifieke panorama’s! " - Heleen

"De tocht met Stefan was zonder overdrijven de beste dag van mijn hele zomer.
Sinds de geboorte van ons dochtertje (toen 3) had ik het sporten helemaal laten liggen en na een serieus rugletsel twee maanden voor de tocht was er al nog weinig over van mijn conditie. Ik begon dus met een heel klein hartje aan de tocht. 

Al na een uur zat ik enorm tegen mijn grenzen te vechten. Stefan kwam rustig bij mij lopen en gaf me op de meest opbouwende manier tips. Kleine stapjes, nog trager, nee nog trager stappen. Bij de volgende stop was ik als laatste daar, maar nog zo vol energie. Ik heb de hele, lange dag kunnen volgen, kunnen kijken, volop kunnen genieten en prachtige ontdekkingen mogen doen. Telkens met de zachte goedkeuring, of minzame bijsturing van Stefan. Met mijn ouders ben ik jaren gaan stappen in het hooggebergte, later alleen, nog later met mijn gezin, maar die dag heb ik zo veel beter leren wandelen!
De manier waarop hij ons kon laten genieten van de bergen, van wat die echt kunnen zijn, was prachtig. Die tocht was zijn gewicht echt in goud waard. " - Yannick

bottom of page