top of page
IMG_6284X_edited.jpg

Savoie, Franse Alpen

Ons terrein is gelegen in Saint Jean De Maurienne, in het hart van de Savoie, de Franse Alpen.
Het ligt op de route tussen Chambéry en Turijn.

Je kan ons gemakkelijk bereiken met de TGV.
Ook met de wagen ben je op 4 km van de snelweg en hoef je geen haarspeldbochten of cols te rijden tot aan het terrein.

Het is een perfecte uitvalsbasis voor wandelingen in het Nationaal Park van de Vanoise, les Aiguilles in Albiez Montrond, en veel andere tochten langs bergmeren, bossen, weides en indrukwekkende uitzichten.

Saint Jean De Maurienne is tevens bekend als startpunt in het wielrennen. Het ligt vlak bij bekende bergpassen als de Croix-de-Fer, de Galibier, de Glandon, de Madeleine en de Mollard.

Tot rust komen of liever sportief zijn? Er valt veel te beleven. Buiten wandelen en fietsen kan je mountainbiken, parapenten, sportklimmen, canyoning,  Via Ferrata, ... Op wandelafstand vind je het grootste DIY skatepark en een hoogteparcours voor kinderen.

Wie Saint Jean De Maurienne bezoekt moet zeker

langs het museum van Opinel.
Op zaterdag kan je genieten van de lokale specialiteiten op de markt, je vindt alles wat je nodig hebt.

De kathedraal uit de 15de eeuw is tevens een bezoek waard.

In de hoger gelegen bergdorpjes kan je ontdekken hoe er vroeger geleefd werd, bezoek de geitenboerderij, de kruidentuin, de zeepmakerij en proef van de overheerlijke bergkaas de Beaufort … elke week zijn er in de dorpjes ook markten met streekproducten en andere activiteiten…

En vooral, je kan genieten op ons terrein van het uitzicht en de rust.

 

nature 1 Rewild.JPG

Je eigen plekje

Op zoek naar een eigen plekje, alsof je alleen op de wereld bent?

Dan zit je helemaal goed op onze plek. We zijn een kleinschalig project, je komt elkaar wel eens tegen aan het gemeenschappellijk sanitair of aan de kampvuurplaats maar de meeste tenten staan ver van elkaar.

Een paar tenten staan opzettellijk dichter bij de gemeenschappelijke badkamers en keuken en dit is handig wanneer je kleinere kinderen hebt. In overleg kan je je plekje zelf kiezen. .. Als je tijdig boekt tenminste.

bottom of page