top of page
  • hello038664

Waarom met je hele gezin in een tent slapen wanneer je een huis vol comfort hebt?

Op vakantie is het belangrijk dingen te doen die ver weg liggen van je dagelijkse sleur. 

Je komt los van gewoontes, ontdekt weer het geluk van kleine eenvoud, je komt dichterbij elkaar.

Eenvoud in tegenstelling tot luxe. Less is more. Maar wel veel groen om je heen.

Groen en natuur brengen je in ontspanning, verlagen je stressniveau en verhogen je creativiteit. 


Wanneer je gaat kamperen leef je een hele week buiten, je ruikt en proeft de natuur. 

Een week lang bouw je met al je zintuigen herinneringen op. Je zal maanden nadien nog terugdenken aan die zomer bij het ruiken van een bepaald kruid. Je ruikt de dauw, de bloemen, het bos, de klei in de rivier. (En die klei is echt een zaligheid op je huid volgens sommige gasten)


“Samen in een tent in plaats van elk zijn eigen kamer? Met tieners? Is dat wel een goed idee?”

Tuurlijk! Je zal merken dat je als gezin terug dichter samen komt. In ons dagelijks leven groeien we door talloze hobby’s, reistijden, drukke jobs soms uit elkaar. Dit is het uitgelezen moment om nog eens echt dingen samen te doen. Of om samen eens niets te doen.

Onze beste gezinsvakantie ooit was een trektocht van 2 weken waar we zonder comfort in piepkleine tentjes sliepen, we hadden enkel reserve ondergoed mee, en 1 dwarsligger die we om de beurt luidop lazen. We hadden zo weinig te doen na de wandeling, we waren op elkaar aangewezen.


“Wat kunnen we op de bergflank doen?”

Het hele terrein is één grote speeltuin. De rivier om dammen te bouwen, een kamp opzetten in de bossen, maar ook keien om te beschilderen. Er hangt ergens een ‘verscholen’ schommel. Je kan op ontdekking uitgaan, dierensporen volgen, .. en.. wie wil kan mee een schuilhut bouwen als plekje waar je dieren kan spotten.

“Wilde dieren?”

Ja, meestal reetjes en hertjes, … everzwijnen zitten in de zomer dieper in de bossen, die houden niet zo van mensen… of de vos. De vos is een ‘specialleke’. Hij laat zich wel eens zien, komt wel eens snuffelen en is best nieuwsgierig. Wist je dat de vos een echte muziekliefhebber is? Een vriend zat ooit ’s nachts aan z’n tent op z’n gitaar te tokkelen. De vos kwam langs. Hij ging erbij zitten. Echt waar!

Je kan ook gewoon beginnen wandelen... bergopwaarts... door de bossen naar het hooggebergte. Het pad is uitdagend genoeg voor kinderen die graag overal op klimmen.


“Maar ik heb toch wel wat nood aan comfort”

Wij vinden onze douches en buitenkeuken echt geslaagd. Het zijn ruime douches met heerlijk warm water. Wie groot is kan zelfs wat bergen zien vanuit de douche. Ook de buitenkeuken heeft een goed basiscomfort. Je hoeft niet op je knieën zitten koken, en bij valavond krijg je tijdens de afwas ook nog wat zon op je snoet.

Eenmaal thuis kan de de was- en afwasmachine weer extra hard appreciëren.

En, elke tent heeft een dubbel matras op lattenbodem en 2 dikke luchtmatrassen. Een zalig donsdeken, wat kussens,… dat is anders dan op een matje van een centimeter dik in een te smalle slaapzak en je trui als hoofdkussen.


Dus comfortabel back to nature, op een plek die uitnodigt om verantwoord te tijd te laten zijn.


Het is dus helemaal ok om gewoon te zitten, te hangen, te slenteren.

"Niets hoeft alles mag!

Meer nog. De natuur bepaalt je vakantie ritme."

Je slaapt niet tot de middag want de zon schijnt door de tent. Wordt het een extreem warme dag dan maak je jezelf lui en beweeg je zo min mogelijk, een hangmat onder de bomen of boven de rivier is dan een grote luxe. Is het wat frisser? Dan zal een wandeling je opwarmen en enorm deugd doen. Op warme dagen kan je best ook vroeg beginnen met wandelen, boven in het hooggebergte is het altijd een aantal graden frisser en is er kans op een verfrissend windje.

Op een eventuele regendag kan je met het hele gezin lekker lui in de tent te blijven. Hoe lang is het geleden dat je nog een keertje een hele dag doorbracht in een tent? Een ideaal moment om je favoriete kaartspel boven te halen, gewoon van op je bed.


Wedden dat je die week terug in verbinding komt met jezelf, de anderen en de natuur?
Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page