top of page

wie is Dana?

Dana is een kunstzinnige bergfanaat.

Ze neemt je mee in de betoverende wereld van Nature Journaling.

Wanneer je de natuur wil neertekenen moet je rustig waarnemen, en door dat waarnemen kom je automatisch in verbinding met de natuur. En niet een beetje!

Dana neemt je mee in een wereld waar tijd onbestaande is.

IMG_1444 2_edited_edited.png

"Ik ben Dana, een grote natuurliefhebber met drang voor avontuur en esthetiek. Kunst en natuur speelden altijd een grote rol in mijn leven.

Opgegroeid tussen de bossen en weilanden in een barok dorpje in Duitsland . Terwijl mijn ouders op het water surften zat ik uren aan de kant te spelen met modder, hutten te bouwen in de bossen en torentjes te maken van zand. Steeds gefascineerd door al dat magische leven rondom mij. Een groeien blad, een kriebelend insectje, een dwarrelende sneeuwvlok, …

Toen Jef Koons in 1992 zijn werk ‘Puppy’ tentoonstelde in het dorp waar ik woonde is bij mij ook de liefde voor hedendaagse kunst ontstaan. Deze reuzegrote hond gemaakt uit duizenden echte bloemen gepresenteerd voor het eeuwenoude kasteel, is voor mij nog steeds een grote inspiratiebron hoe kunst en natuur kunnen samengaan in schoonheid.

Toen ik als tiener naar België verhuisde kreeg ik de kans om vrij beeldende kunsten te studeren aan PIKOH, de kunsthumaniora in Hasselt. Daarna behaalde ik mijn diploma Meester in de beeldende kunsten aan Sint Lucas Antwerpen. Vervolgens kwam ik in het onderwijs terecht en gaf ik de vakken handwerk, tuinbouw, plastische opvoeding en houtbewerking in de Steinerschool. Sinds 2016 geef ik workshops Botanisch tekenen.

Daarnaast school ik me geregeld bij, ik volgde in het verleden opleidingen en workshops in filosofie, fotografie, mindfulness, heartfulness,  permacultuur, natuurcoaching, bergwandelen en klimmen.

Als uitvlucht van het drukke leven in de stad probeer ik zo veel mogelijk in de natuur te vertoeven. Het liefst in de bergen, zwaar beladen met een rugzak dwalend op meerdaagse trektocht, met een via- ferrataset hangend aan een ruwe rots of al klimmend aan een klimkoord. Maar evengoed geniet ik van de rust in mijn tuin, op de camping, in de Ardennen, aan zee of in de heide. Me laten verwonderen door kriebel diertjes, de wind, de schakeringen van de lucht, een meanderend riviertje, … kortom de wonderen van onze natuur.

 

Door de jaren heen ben ik steeds beter gaan observeren en leg ik dit vast in een nature journal (natuurdagboek). Zoals de ontdekkingsreizigers van weleer zet ik me met pen, verf en papier aan een tekening. Vol concentratie maak ik een verbinding met een object dat ik voor het eerst echt zie. De fascinatie voor ieder klein detail, oneffenheid, transparant haartje, een herhalend patroon, … Verwonderd als een kind. Even helemaal de tijd om me heen vergetend.
 

Het is deze passie die ik graag aan anderen wil doorgeven."

bottom of page