top of page
IMG_1577.jpg

vom Stadtmenschen zum Bergmenschen

Wij zijn Froya en Mark, verliefd op elkaar en op de bergen. Het voelt voor ons natuurlijk aan om in de bergen te wonen. Het klopt gewoon. Wat sommigen hebben met de zee hebben wij met de bergen. Een onbeschrijflijke  aantrekkingskracht.

Ze maken wie we zijn. We kozen vaak uitdagende wegen in het leven, en zo is dat ook met de bergen. Maar ze bieden ons vooral ruimte, rust en bescherming, hier hadden wij nood aan.

Meer nog, deze plek brengt ons dicht bij onszelf, dicht bij de natuur. En dat gevoel willen met je delen. We willen andere stadsmussen mee onderdompelen in de rust en puurheid van het leven.
 

"We worden beschreven als moderne avonturiers."

We hebben gedurfd om deze stap te zetten. En dat was in het verleden net zo. Froya kwam ooit  vanuit het Pajottenland naar Antwerpen gewaaid om er een pittoresk bloemenwinkeltje te starten. Mark vertrok naar Indië om na een pittige periode in de horeca tabla’s te leren spelen.

 

Momenteel is onze grootste uitdaging het renoveren van ons huis. Een oude schuur verbouwen we tot groot verblijf waar we in de toekomst ook gasten willen ontvangen tijdens de wintermaanden. Ondertussen leven we ons leven, worden we omringd door de natuur die ons elke dag dichter bij ons droomleven brengt. Op vrije momenten trekken trekken we met de fiets (elektrisch aangedreven wel) naar boven en verwennen we onszelf met zalige bergtochten.

Wandelen in het hooggebergte is ons grootste geluk. Geen 2 wandelingen zijn hetzelfde, het is elke keer een hele ervaring.

 

Sinds we dit terrein hebben doen we ook regelmatig aan paddenstoelenyoga. Het zoeken van deze lekkernijen is al een belevenis op zich. Paddestoelen vind je niet wanneer je te hard aan het praten bent. Ze weten zich vaak goed te verstoppen in hun omgeving. Je hebt er volledige focus voor nodig om ze te vinden.

"De euforie wanneer we ons mandje vol morilles of boleten ligt is vergelijkbaar met een kind dat paaseieren raapt."

Zo dromen we ervan om hier een pluktuin, voedselbos en ons eten zelf te kweken.

Zusammenarbeit

Diese Geschichte verdanken wir auch unserer fantastischen Familie. Jahrelang haben wir gerne zusammen gecampt, oft auch in freier Wildbahn, weil uns das besser gefallen hat als auf abgeleckten Grundstücken...

Später hatten wir einen kleinen Camper-Van und waren immer draußen, um an abgelegenen Orten zu stehen ... Natürlich bei allem Respekt vor der Natur.

Wir haben viele tolle Erinnerungen aufgebaut und vor allem das Verlangen, andere diese Erfahrung auch kosten zu lassen.

Diese pure Natur, es wird einfach nicht langweilig. Ich erinnere mich zum Beispiel an eine Zeit, als wir irgendwo standen und Tito, mein Sohn, Stunden damit verbrachte, Ton zu modellieren. Er hat es vom Rand eines Baches geholt... Entspannung pur, die besten Spielsachen.

bottom of page